Accordeon Roger Vermeylen

Wie is Roger Vermeylen?

 

 

Ik ben geboren in het jaar van de Expo : 1958. Mijn ouders zijn afkomstig uit Keerbergen en Rijmenam. Toen ik 5 maanden oud was, heeft mijn vader, die rijkswachter was, mutatie gedaan naar Flobecq, klein gemeente op de taalgrens met Brakel.

Het is mijn vader die mij de smaak gegeven heeft om accordeon te spelen. Omdat hij nooit de kans gekregen heeft om dit instrument zelf te leren, heeft hij er alles voor gedaan om mij de kans te geven dit instrument te bespelen.

Ik was zeven jaar toen ik voor het eerst in contact kwam met een privé-leraar, de heer Felix Meunier in Lessines, die mij zowel solfège gaf als accordeonlessen. Op mijn elfde verjaardag, juist na mijn plechtige communies heeft mijn vader nogmaals mutatie gedaan. Wij zijn toen verhuisd naar Sint Pieters Woluwe. Na een tijdje zoeken zijn wij terecht gekomen bij een nieuwe accordeonleraar, met name Josef Van Dijck uit Schaerbeek. Daar ben ik twee jaar gebleven tot ik heel toevallig kennis gemaakt heb met de bekende Brusselse accordeonist Jo Destré. Ik was één van zijn eerste leerlingen in zijn bekende en gerenommeerde accordeonschool in de Hoogstraat in Brussel. Toen is het heel snel gegaan. Jo heeft mij eerst het vak aangeleerd en daarna de kans gegeven om verschillende optredens te doen in het Brusselse. Zo heb ik bv. 2 jaar ononderbroken iedere zondag kunnen optreden in een grote café op de Place du jeu de balle ( bekend als de oude markt van Brussel ). Ook dankzij hem heb ik de tiende verjaardag van het bestaan van de firma Suzy wafels in Halle mogen opluisteren (firma van Sylvain Tack, bekend van Radio Mi-Amigo). Heb ook jarenlang in een orkest gespeeld en solo optredens verzorgd. In 1986 heb ik ook een LP opgenomen met 14 nummers en het jaar daarop heb ik ook deelgenomen aan het programma " Fanclub " op de BRT, gepresenteerd door Ben Crabbé.

Door medische problemen heb ik op een zekere moment moeten stoppen met accordeon spelen. Nu dit allemaal achter de rug is ben ik opnieuw volop bezig met optredens.

 

FLOBECQ 4

 

OPTREDEN SCHAERBEEK

 

ACC OUD 3

 

 

 

 

Getuigenissen